2013-04-11

From the Beginning

För några dagar sedan var det någon som ville att jag skulle skriva ett inlägg om min ridning, favorithästar och så. Det är en ganska lång tid men jag kan försöka ge er en uppfattning.
Jag började rida på Kotimäen tallit då jag var åtta år gammal. Där fick jag genast en favorithäst vid namn Dynamite, men explosionsartad var nog det minsta han var. Världens lugnaste, envisaste och matfriskaste lilla ponny. Den enda gången jag flög av honom var då han bestämde sig för att rusa över ridplanen för att sedan direkt rycka ner huvudet och börja äta vilket ledde till att jag flög in i staketet. Tyvärr var det så länge sedan han fanns på Kotimäki att jag inte har några bilder kvar av honom.
 
År 2007 så fick jag reda på att det fanns ett stall bara 800 meter ifrån mitt hus. Att få börja sköta de små ponnysarna där har hjälpt mig mycket när det gäller att känna hästar och hur de beter sig. Min första favorithäst där heter Alba Daiquiri. Hon var bara 4 månader då jag såg henne för första gången och kanske det var precis därför jag började tycka om henne så mycket. Vi var mycket tillsmmans under två år tills hon år 2009 såldes
 
                                       
 
                                          
  
Min nästa favorithäst på Kotimäki var ett halvblod vid namn Mustikka. Hon är säkert den mest giraff-lika häst jag någonsin träffat. Då hon tröttnade på att vara med kortade hon snabbt av den otroligt långa halsen och sprang in mot mitten och stannade där. Även om jag tröttnade på henne flera gånger var det ändå henne jag önskade att få rida varje vecka.
 
 

 
Somrarna år 2010 och 2011 åkte jag tillsammans med en vän till åland på ridläger. De två veckorna som jag har varit på Sleipner har varit några av de bästa veckorna i mitt liv. Ett otroligt bra stall, fantastiska ridlärare och superduktiga hästar. Jag fastnade för en Welch Cob som heter Emilio. Kunde gå otroligt fint på lektionerna men gjorde inte mer än vad han behövde. En precis passlig häst för mig alltså. 
 

 
Sommaren 2011 tillbringade jag massor av tid i stallet nära oss tillsammans med Tiia. Jag red de flesta hästar där men mest tid tillbringade jag på ryggen av en shettis som kallas för Katsu. En ung liten grej med massor av energi och egen vilja. Roligt hade jag verkligen!
 

På hösten 2011 började hästarna från Kotimäki säljas sakta men säkert p.g.a ekonomiska problem. Jag fortsatte rida även om urvalet av hästryggar minskade. En av de ponnyn som fanns kvar en tid var ett russ. Rast som han hette var en pigg krabat med massor av egen vilja. I början kom väl ingen överens med honom men med tiden blev det bättre och han blev en riktigt bra ridskoleponny. Jag hoppas att han har det bra där han är nu.

 
Vintern kom och gick och det gjorde hästarna också. Snart fanns det bara en näve hästar kvar som passade för ridskola. Ridlektionerna hade också minskat i antal. Kvar fanns bara en dressyrlektion och en hopplektion. Några av privathästarna som ägdes av stallägarna fick agera ridskolehästar. Jag föll för ett otroligt fint sto som hette Grandezza. Väldigt känslig och lite hetsig men hon lärde mig verkligen massor!
 

Tillslut blev ju Kotimäki bara ett privatstall, jag saknar tiden där. Ibland mer och ibland mindre. Det tog en tid innan jag hittade ett nytt stall där jag kunde fortsätta rida. Till slut hittade jag Artukainen där jag nu har ridit i snart 1,5 år. Alla hästar där är otroligt bra skolade vilket gör att jag har lärt mig massor under det här 1,5 åren.


Sommaren 2011 föddes det en liten filur vid namn Sandbackas Fuchsia som senare blev min senaste favoritponny. Hon lärde sig nya saker otroligt snabbt och var så sällskapssjuk så man skulle kunna ta med henne hem. I höstas såldes hon ändå och jag saknar henne ibland väldigt mycket!

 

Här är jag då just nu. Jag rider ännu vid Artukainen och har också en hyrhäst. Nu hoppas jag att jag har fått med allt det viktigaste. Långt blev det ju i alla fall, ifall någon verkligen läser allt det här så uppskattar jag det verkligen! Härligt att få tänka igenom alla minnen jag har och även om det ibland känns som om jag inte har lärt mig något på länge så tror jag nog att min ridning utvecklas hela tiden och jag har absolut ingen tanke på att sluta rida!

Det här var även min första önskerubrik. Jätteroligt att någon ville att jag skulle skriva om det här. Så ifall du har något du vill att jag ska skriva om så tveka inte med att tipsa mig. Jag skriver gärna! :)


7 kommentarer:

 1. Tumme upp för bra inlägg med trevligt och lättläst språk!! :)

  SvaraRadera
 2. Hejj, det är jag som önskade detta inlägg! :D Super roligt att du skrev och jag läste åtminståne alltihopa från a-ö !:) Man märker att du faktist älskar hästar! :) (Y) Det gör jag med! :) Hahhah ^^ Jag har vissa fler önskemål också! :) Tex, det skulle vara roligt om du gjorde ett inlägg om dina vänner (med bilder och om möiligt att dom också skulle skriva något litet här på din blogg?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om ditt förslag blev populärt ;) Tyvärr tänker jag inte göra ett inlägg om mina vänner. Eftersom det här egentligen är en fotoblogg så tänker inte jag gå in så privat som till att skriva om mina vänner. Tack för förslaget ändå och kom gärna med nya :)

   Radera
  2. Hahahah , är det inte bra det då??:D ;)
   Okej, men då kommer jag med ett annat förslag nu!:)
   Skulle du kunna göra ett inlägg av de 20 mest lyckade bilder? och 20 misslyckade bilder?:) Kan du också göra ett video-inlägg som du berättar om din dag?:)

   Radera
  3. Visst! :) Låter som bra idéer, fortsätt kolla i framtiden så kommer något sådant säkert snart :)

   Radera
 3. det skulle vara kul med ett inlägg med tips t.ex som hur man tar ett bra foto, bra recept, styling tips osv.

  ps du har en jättebra blog! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Något av dina förslag kommer säkert att komma inom snar framtid :)

   Radera